პედიატრის რეკომენდაციით , სასურველია შეემატოს პატარას მენიუში არაუადრეს 6-7 თვისა , თუმცა მე 5 თვისას გავასინჯე ბოსტნეულის სუფში. თეთრი კარტოფილი ალერგიის განვითარებას იშვიათად იწვევს , ამიტომ თავისუფლად შეიძლება იგი ამ მხრივ უსაფრთხო საკვებად ჩავთვალოთ .
რაც შეეხება კარტოფილში შემავალ სასარგებლო ნივთიერებებს , იგი განსაკუთრებით მდიდარია კალიუმითა და სახამებლით .
კარტოფილის პიურის მომზადება
უმჯობესია კარტოფილი ორთქლზე ანუ ძალიან მცირე რაოდენობით წყალში მოხარშოთ .
1. კარტოფილი გათალეთ და გაჭერით შუაზე
2. გააჩერეთ 30 გრასუდამდე გამთბარ წყალში 1 საათი
3. შემდეგ დაჭერით მომცრო კუბებად და მოათავსეთ ჭურჭელში
4. კარტოფილი არ დაფაროთ წყლით , ხარშეთ ორთქლზე !
5. მოხარშვის შემდეგ წყალი გადაღვარეთ და დასრისეთ ( არ დააბლენდეროთ , თორემ იგი წებოვან მასად იქცევა )
6. დაამატეთ წყალი ან რძე , მარილი გემოვნებით და ზეითუნის ზეთის რამდენიმე წვეთი ასაკის მიხედვით
ნ.შ