RSS Feed

ახალშობილი და ყაბაყი


ყაბაყი მნიშვნელოვანი ბოსტნეულია , ვინაიდან შეიცავს ადამიანისათვის საჭირო უამრავ მიკროელემენტს : რკინას, კალციუმს, კალიუმს, მაგნიუმს. აღნიშნული მიკროელემენტები ძალიან მნიშვნელოვანია ტვინის, გულის, თირკმელების და ფილტვების ფუნქციონირებისთვის.
ყაბაყი მნიშვნელოვან როლს თამაშობს ორგანიზმის დეზინტოქსიკაციაში , იგი ორგანიზმიდან გამოდევნის მავნე ნივთიერებებს არეგულირებს ქოლესტერინის შემცველობას.

ყაბაყი მიეკუთვნება იმ მცირე პროდუქტების რიცხვს, რომლის მიცემაც ბავშვთა ასაკში მნიშვნელოვანი და სასარგებლოა . ყაბაყი ნაკლებად ალერგიულია . შეიცავს დიდი რაოდენობით ფოლიუმის მჟავას , კალიუმს , რეტინოლს და მანგანუმს .
ყაბაყის პიურის მომზადების ხერხი :
ყაბაყი გარეცხეთ , გათალეთ , დაჭერით პატარა კუბებად და მცირე რაოდენობით წყალში მოხარშეთ 5-10 წთ .

ყაბაყის პიურის რეცეპტი ( ფრანგული კულინარია ბავშვებისათვის )
გათალეთ ყაბაყი , ჩაყარეთ ადუღებულ წყალში , ისე რომ ბოსტნეული მთლიანად დაიფაროს , ცალკე მოხარშეთ ბრინჯი ( ½ ჩ.ჭ ) , შეურიეთ მოხარშული ყაბაყი და ბრინჯი და გაათხელეთ რძით , დაუმატეთ ცოტა მარილი და ასაკის მიხედვით ცხიმი . თუ ბავშვი დიდია , შეგიძლიათ დაუმატოთ ცოტა ნიორი . მე მაგალითად ყაბაყს ბოსტნეულის სუფშიც ვაძლევ ყვავილოვან კომბოსტოსთან ერთად.

ნ.შ

Add to FacebookAdd to DiggAdd to Del.icio.usAdd to StumbleuponAdd to RedditAdd to BlinklistAdd to TwitterAdd to TechnoratiAdd to Yahoo BuzzAdd to Newsvine

About ნა-ნუცა

www.nanuca.wordpress.com facebook: na-nutsa twitter : nnuci

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: