RSS Feed

გამდნარი შოკოლადის ნამცხვარი – chocolate fondant


შოკოლადის მოყვარულებს პატარა ზომის ფუმფულა, გემრიელი და კარგი განწყობის მომტანი ნამცხვარი, რომელსაც შოკოლადის რბილი, თბილი კრემი აქვს გულში.

მომზადება ძალიან ადვილია

მიართვით დესერტად უსაყვარლეს ადამიანს.  ;)

შემადგენლობა:

შავი შოკოლადი  – 100 გრ

კარაქი – 100 გრ

კვერცხი 3 ცალი

შაქარი – 100 გრ

ფქვილი – 50 გრ

ახალი პიტნის ფოთლები

კაკაოს ფხვნილი

6 სპეციალური ალუმინის ფორმა

2 თასი

1 ელექტრო მიქსერი

1 დანა

ღუმელი😉    

ღუმელის ტემპერატურა: 160 ° C – 320 ° F

1. ღუმელის მომზადება: ჩართეთ ღუმელი 180 ° C –ზე

2.  ალუმინის ფორმების მომზადება: წაუსვით კარაქი ფორმებს,შემდეგ მოაყარეთ კაკაოს ფხვნილი და  ფორმა წრიულად დაატრიალეთ სანამ მთლიანად არ დაიფარება  ფორმა კაკაოს ფხვნილითრათა შემდეგ გაგიადვილდეს ნაცხვრის ამოღება ფორმიდან.

3. შოკოლადი და კარაქი: შოკოლადი და კარაქი მოათავსეთ თასში და დადგით ადუღებულ წყალზე გასადნობად

4. კვერცხი: კვერცხი მეორე თასზე ათქვიფეთ და ნელნელა ჩაამატეთ შაქარი. მიქსერით ურიეთ სანამ ჰაეროვანი არ გახდება.

5. ფქვილი: დავაყაროთ ფქვილი გამდნარ შოკოლადკარაქს და მოვურიოთ მიქსერით კარგად

6:არევა: ეხლა კი ცაკლე მომზადებული კვერცხისა და შაქრის ნაზავი, ასევე ქვილით გასქელებული შოკოლადკარაქი ერთ თასზე მოვათავსოთ.  

7: გამოცხობა: ეს მასა გავანაწილოთ მომზადებულ ფორმებში და 6 წუთით შევდგათ ღუმელში

8: გემრიელად მიირთვით😉

გააფორმეთ პიტნის ფოთლებით  შეგიძლიათ მოაყაროთ კაკაოს ფხვნილი ნამცხვრის მირთმევა შეიძლება ნაყინთან ერთად.🙂  თუ გამოვაცხობთ 15 წუთი მაშინ შიგთავსი გამაგრდება  და ამ ნამცხვრის მირთმევა შეიძლება ცივიც.

 

 

 

 

.


Add to FacebookAdd to DiggAdd to Del.icio.usAdd to StumbleuponAdd to RedditAdd to BlinklistAdd to TwitterAdd to TechnoratiAdd to Yahoo BuzzAdd to Newsvine

About ნა-ნუცა

www.nanuca.wordpress.com facebook: na-nutsa twitter : nnuci

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: